top of page

Breznay Orsolya

orsi kerek1_edited_edited.jpg

Sokáig kerestem a választ a kérdésemre, hogy miért érzem rosszul magam a bőrömben. Mindenem megvolt, amire vágytam, mégis hiányzott valami. Izgága, örökké zajló, mindig rohanó, állandóan vibráló életembe bezsúfoltam mindent, ami belefért, de nem boldog lettem tőle, hanem feszült és ideges. Úgy éreztem folyton, hogy lemaradok valamiről, így azt felejtettem el, ami igazán fontos: megélni a pillanatot.

Aztán elmentem egy jógaórára. Majd elmentem az alaptanfolyamra, hogy megtanuljam, hogyan kell jól csinálni. Majd elmentem a jógaoktatói képzésre, hogy megértsem, miért úgy kell csinálni. De ennél jóval többet kaptam: egy erős és határozott kézfogást, ami segít és irányt mutat, hogy mindig jusson az eszembe, már tudom, mi a megoldás.

 

Már nem sietek sehová, a helyemen vagyok. És készen állok arra, hogy neked is megmutassam ezt az utat. Te pedig eldöntheted, velem tartasz-e.

Találkozhatsz velem a tanfolyamokon, a Sivananda gyakorló órákon, a csakrameditáción, a gerincterápiás jógaórán és a péntek reggeli napüdvözlet órán is.

Boldizsár Szidónia

IMG_4358_edited.jpg

Talán 15 évvel ezelőtt kezdődött, amikor szenvedélyes hobbim, a lovaglás mellett találkoztam a jógával. Már az első alkalommal tudtam és éreztem, hogy szerelem ez.

A kitartott pózok, a légzéstechnikák, a figyelem koncentráltsága, az egyhegyűségre való törekvés, ami lecsendesítette az elmém, hihetetlen megtapasztalások sorozatát indította el. Tudtam, hogy a jóga az életem része lesz.

Gyakorlásokkal színes évek után jutottam arra az elhatározásra, hogy elvégezzek egy jógaoktató képzést. A Sivananda hatha jógaoktató képzésen az ászanák helyes kivitelezése, a jóga filozófiája, a test anatómiája, és a meditáció fontos szerepet kaptak. Mostanra a yin jóga is az életem része lett. A yin jógát hosszan kitartott pózok jellemzik és  közben csendes befelé figyelő meditatív, elmélyült állapot kíséri.

A jóga a felpörgött életemben, csapongó, szélsőséges világomba, nyugalmat és egyensúlyt hozott.  A gyakorlások és a meditációk áldásos hatását hosszan sorolhatnám, de talán a legfontosabb az, hogy egy olyan belső egyensúlyt találtam, ami az életem minden részét segíti, támogatja, meghatározóan és pozitívan  formálja.

Yin jógaórákat tartok minden hétfőn délután és este.

Dunai Adrienn Indira

indira kerek jo.jpg

Amivel a legtöbbet tehetem önmagamért és másokért - ebben az egy, tömör mondatban számomra minden benne van, ami a jóga.

Persze amikor először álltam jógamatracra több mint 10 éve, erről még fogalmam sem volt. Az újat akartam kipróbálni, a kihívást kerestem a matracon. Aztán idővel az okok, a miértek folyamatosan változtak és még most is alakulnak. De ez szerintem pont így van jól.
Amikor elkezdtem az oktatóképzést a Sivananda Jógaközpontban, a kíváncsiság, a mélyebb ismeretek iránti vágy hajtott. Amikor elvégeztem, hálás voltam azoknak, akik a Sivánanda tradíciót elérhetővé tették számomra és éreztem a késztetést, hogy másoknak segítsek: a saját gyakorlásom mellett így elkezdtem oktatni is.


Ám van 2+1 miért, ami viszont az idővel sem változik számomra:
1. A jóga az egyik legjobb dolog, amit tehetek magamért és másokért
2. A jóga engem a folytonos tanulásra, megújulásra, fejlődésre inspirál. Mindig van mit tanulnom, mindig megtalálom a következő kis elérendő célt benne.
+1. Amit pedig szeretnék, ha minél többen elhinnének, azt Szvámi Visnu-dévánanda tökéletesen megfogalmazta "Bárki jógázhat, nem számít, mennyi idős, milyen vallású, milyenek az anyagi és egyéb körülményei. Fiatal vagy öreg, beteg vagy egészséges - mindenkinek hasznára válhat ez az évezredes tudomány."

Remélem, találkozunk a Fényfelhőben, várlak szeretettel minden kedden este a Flow & Restore jógaórán.

Gasparics Renáta

profil kicsi3.jpg

Gyere és kapcsolj ki a matracon!

Manapság már a gyermekekre is rengeteg feladat hárul, ami stresszel, fáradtsággal és kimerültséggel járhat. A jóga egy olyan eszköz, amivel nem csak felfrissíteni de lenyugtatni is tudjuk magunkat. Ennek tudatos használatával a hétköznapjainkban is megtalálhatjuk azt az egyensúlyt, ami könnyebbé teszi a mindennapokat.

 

Egy gyermekjóga óra sokkal többet ad, mint az elsőre gondolnánk. Közismert tény, hogy a mozgás által hangulatjavító endorfin szabadul fel a szervezetben, és az agy több oxigénhez jut, ami a koncentrációs készséget fejleszti. Mindez, többek között a tanulási folyamatokra is pozitívan hat.

 

Miben más a jóga, mint más mozgásformák?

Az ászanák gyakorlása erőt, rugalmasságot és helyes testtartást eredményeznek. Azon felül, hogy egészségesen tartja a testet, az elmére is kiváló hatással van. A mozgás és légzés összehangolása segít megélni a pillanatot, ez a mindfullnes (tudatosság) amiről oly sokat hallani manapság. Az órák tematikusak, ami nagyban hozzájárul a foglalkozások egyik központi eleme, az érzelmi intelligencia fejlesztéséhez. Célom egy olyan biztonságos közeg kialakítása, ahol mindenki szabadon lehet önmaga és fedezheti fel belső értékeit, egymást támogatva elindulni az önismeret hosszú és rögös útján.

 

Hiszem, hogy megfelelő értékrenddel, a mai modern kor gyermekei is, boldog, sikeres, kiegyensúlyozott és egészséges felnőtteké válhatnak.

Fő motávicióm, hogy mindebben segíthetek nekik.

A mozgás egyetemes. A jóga mindenkié!

Juhász Zsuzsanna

zsuzsi kerek1.jpg

A jóga számomra kegyelmi állapot, megfelelő időben jött égi segítség. Ennek több mint 10 éve már. Azóta folyamatosan gyakorlok, fejlődök és fokról fokra tanulom magam, egyre beljebb és beljebb jutok a belsőbb szféráim felé. Életmódszerűen élem meg s a gyakorlás nem csupán a fizikai fejlődés szintjén működik, hanem érzelmi-lelki-mentális-intellektuális hatásával is nap mint nap találkozom. Harmonikus egységbe fűz a környezetemmel, még a kihívásokkal, feladatokkal is, a megközelítési módok finomhangolásával, a rezgések bekalibrálásával.

 

Nem minden nap egyforma, nem minden nap könnyű, de a nap végén vagy másnap kora reggel a gyakorlás letisztulásával visszatalálok magamhoz.

 

A jógaoktatói végzettségemet Sivananda hagyományt követő intézményben szereztem meg. Az ismereteim bővítését a jóga lélekelemzőbb megközelítési formáinak tanulmányozásával folytatom szeptemberben. Jógaórát levezetni számomra nagy megtiszteltetés, a közös gyakorlás olyan energiákat szabadít fel, amelynek megéléséért nem tudok elég hálás lenni. 

Sivananda gyakorló órát tartok minden szerdán korán reggel.

Szöllőssy Anna

anna kerek2.jpg

Bölcsészként végeztem, majd éveken keresztül pörögtem a mókuskerékben a média különböző területein munka gyanánt. Két kislányom születése után vettem vissza a fordulatszámból, gyógymasszázst, aromaterápiát tanultam, elkezdtem az egészségünkkel foglalkozni, biozöldséget vásárolni, naponta főzni, gyógynövényeket gyűjteni, szárítani, együtt áramlani az életemmel.

 

A jóga - változó intenzitással - tizenéve része az életemnek, 2017-ben szereztem oktatói minősítést. Fontos és inspiráló számomra, hogy folyamatosan fejlesszem magam, a gerincterápiás jógaoktatói végzettség is egy lépés volt ezen az úton.

 

Oktatóként szeretnék segíteni abban, hogy te is megtapasztalhasd, hogy a jóga harmóniát, békességet, inspirációt, örömet, tisztulást, egészséget hoz az életedbe. Vagy egészen más dolgokat is, és az már a te tapasztalatod lesz. ☺

A Fényfelhő Jógastúdióban gerincterápiás jógaórát tartok.

Tóth Csilla

foto1_edited.jpg

Kétgyermekes édesanya, okleveles mozgásfejlesztő babajóga oktató, valamint gyermek- és gerincjóga oktató vagyok. 

A jóga számomra belső út, befelé figyelés, elfogadás, csend.  Az egyik legfontosabb tanításnak tartom a nem ártás elvét, valamint annak elfogadását, hogy mindenki önmagához képest fejlődik, változik. Hiszek abban, hogy a belső és a külső változás összefonódik. Belső erőnk, rugalmasságunk egyenes arányban nő fizikai erőnk, testi rugalmasságunk folyamatos fejlesztésével.

 

Kétgyermekes édesanyaként tapasztalom, hogy mekkora mozgásigénye van egy gyermeknek és mennyire szüksége van a közös játékra.  A gyermekjógában megtalálhatjuk mindkettőt.

 

A gyermekek mozgása, mozgatása nem csak testnevelési szempontból fontos, hanem hatással van lelki, érzelmi, szellemi és idegrendszeri fejlődésükre is. 

 

Olyan gyakorlatokat végeztetünk a gyermekekkel, amelyek játékos módon, természetesen fejlesztik az említett területeket. Minden gyermekjóga óra egy komplex mozgásfejlesztés.

Vidovszky Júlia

julia kerek1.jpg

A rendszeres jógagyakorlás nagy változást hozott az életemben: a fizikai jólét mellett harmóniára és valódi célra leltem, ami felé szívből haladok.

"A jóga sikere nem a testtartások végzésének képességében rejlik, hanem abban, miként változik pozitívan életünk és minden kapcsolatunk."

Reggeli, napindító, vitalizáló jógát tartok hetente kétszer, kedden és csütörtökön reggel dupla presszó jeligével. :)

Oktatók
bottom of page