top of page

Flow & Restore

flow, restore

Mozogj, lélegezz, regenerálódj!

Ez a jógaóra a Jin és Jang tökéletes kombinációja azoknak, akik a regeneráló gyakorlás előtt szeretnének egy kicsit mozogni is.


Az óra egy finoman dinamikus, un. All-levels flow gyakorlással indul, hogy átmozgasd a tested, kikapcsolj, oldd az aznapi stressz hatásait, majd ezt követően az un. resztoratív gyakorlás alatt a hosszabb ideig kitartott könnyű, pihentető testhelyzetekben relaxálj, gyógyulj és fiatalodj, óra végén elmerülve a hangfürdő harmonizáló rezgéseiben, integrálva a gyakorlás jótékony hatásait. 

Ezen az órán ajánlott némi jógás tapasztalat, de nem előfeltétel. 

Flow & Restore jógaóra Indirával minden kedden 18:15-től 19:45-ig.

Sivananda gyakorló jóga

Sivananda_gyakorlo_kep

A Sivananda tradíció gyakorló órái Sivananda és Visnu-dévananda mesterek tanításaira épülnek.

 

Az órákon ugyanazokat a gyakorlatokat végezzük ugyanabban a sorrendben, ajánlott előtte a Sivananda alapú jóga tanfolyamot elvégezni. Különböző hosszúságú órák közül választhatsz, attól függően, hogy melyik fér bele az időbeosztásodba.

Az órák felépítése: relaxáció, bemelegítés, légzésszabályozó gyakorlatok, napüdvözlet, kitartott testhelyzetek (ászanák), relaxáció. 

Yin jóga

ZZZZ3777_edited.jpg

Egy földközeli, lágy, befogadó, hűsítő jellegű jóga. Az ászanákat hosszú percekig tartjuk ki, miközben egy csendes befelé figyelő meditatív állapotra törekszünk. Nem feszítünk, hanem lazítunk. Mind testben és lélekben elengedőkké és megengedőkké válunk. A meridiánok közben aktívan dolgoznak.


A yin jóga ezzel a mozdulatlan, csendes befelé figyeléssel tisztítja a lelket, olajozza az ízületeket, táplálja a csontokat, gyógyítja a szerveket, nyújtja a megrövidült izmokat. A yin jóga olyan, mint a fiatalság forrása. Általa megint egyensúlyba kerülhetünk, segít visszatalálni középpontunkhoz.


Ajánlott mindenkinek nemtől, kortól függetlenül.

Yin jógaórák Szidóniával minden hétfőn 90 percben 16:00-től és 18:00-tól.

Gerincterápiás jóga

ZZZZ3579k.jpg

A gerincterápiás óra gyakorlatait úgy állítottuk össze, hogy akkor is biztonságosan végezhesd, ha gerincproblémád van. Az órán kíméletesen, óvatosan átmozgatjuk az egész gerincet figyelve arra, hogy az adott problémára megoldást találjunk.

 

A gerincterápiás jóga nemcsak a meglévő panaszokra nyújthat enyhülést, de a gerincbántalmak megelőzésében és az egészséges testtartás elsajátításában is fontos szerepe van.

Az óra felépítése: relaxáció, alapos és fokozatos bemelegítés, légzésszabályozó gyakorlatok, napüdvözlet, ászanák, relaxáció.

Gerincterápiás jógaórák Annával minden kedden délelőtt 9:30-tól és csütörtökön este 19:30-tól.

Napüdvözlet jóga

ZZZZ3684k.jpg

A napüdvözlet óra középpontjában a napüdvözlet sorozat áll, amely 12 egymást követő mozdulat összessége. A gyakorlatokat a légzéssel összhangban, különböző gyorsasággal végezzük.

Az órán teljesen átmozgatjuk a gerincet, beolajozzuk az ízületeket, működésre serkentjük a belső szerveket, feltöltődünk energiával, hogy a nap további részét energikusan és pozitív hozzáállással töltsük.

Ha nem ismered a napüdvözlet sorozatot, nem baj, megtanítjuk neked, hogyan végezd jól és biztonságosan.

Az óra felépítése: ráhangolódás, rövid bemelegítés, légzésszabályozó gyakorlat, napüdvözlet, relaxáció.

Napüdvözlet jógaórák Orsival minden pénteken 6:30-tól 7:30-ig.

Csakrameditáció

ZZZZ3855k_edited.jpg

A csakrameditációs órán mantrák segítségével harmonizáljuk a csakrák, azaz a testünkben található energiaközpontok működését. Az egészséges testben az energia szabadon áramlik, ha azonban valahol az áramlás megakad, jelentkezhetnek a fizikai tünetek, a fáradtság, a fájdalom is.

A csakrameditáció során oldjuk ezeket az energiablokádokat, energiával töltjük fel egész lényedet, miközben te végig savászanában vagy meditációs pózban pihensz.

Csakrameditáció Orsival minden szerdán 20:00-tól 21:00-ig.

Vitalizáló hatha jóga

ZZZZ3565k.jpg
A jógaórát pranajama légzésszabályozó gyakorlatokkal kezdjük, hogy kiszellőztessük a tüdőt, normalizáljuk a vérnyomást és előmelegítsük a testet az ászanák elvégzésére.
 
Az ászanák végzésekor felfrissül a test, felgyorsul a szívverés, nő a sejtek oxigénellátása. A gyakorlatok hatására az emésztés, a belső szervek és az idegrendszer működése is javul. Az óra irányított relaxációval fejeződik be, hogy tökéletesen induljon a nap. 
Vitalizáló hatha jóga Júliával minden kedden és csütörtökön 8:15-től 9:15-ig.
Angolul is!
 
We start the yoga class with Pranajama breathing exercises to straighten your lungs, normalise your blood pressure and warm up the body to get ready for Asanas. When performing each yoga pose, the body refreshes itself, your heart beats stronger allowing fresher oxygen to fill each of  your cells.  As a result of this exercise your digestive system, internal organs and nervous system function all improve.
The class ends with guided relaxation, enabling your day to start in the perfect way.
Hatha yoga class with Julia each Tuesday and Thursday morning from 8:15 until 9:15.

Baba-mama jóga mozgásfejlesztéssel

mama baby.jpg

A baba-mama jóga célja, hogy az anyukák tudatosan forduljanak gyermekük felé, lássák meg az ok-okozati kapcsolatokat, ismerjék meg a gyermek reakcióit bizonyos helyzetekben. A gyakorlatok közben figyeljük a gyermek visszajelzéseit. Fontos, hogy megalapozzuk a gyermek jövőjét (óvodai, iskolai), illetve a szülő-gyermek kapcsolatot is mélyítsük és erősítsük. Az anyának biztonságérzetet, visszajelzést adunk gyermeke folyamatos fejlődéséről. 

A foglalkozások alatt bíztatjuk az anyukákat, hogy érezzék jól magukat a bőrükben, fogadják el magukat úgy, ahogy vannak. Folyamatosan közvetítjük számukra: "jól vagy, ahogy vagy”, „a babád melletted van a legnagyobb biztonságban”, és éreztetjük az anya-gyermek kapcsolat erősítésének fontosságát.

Baba-mama jóga Csillával minden kedden 11:15-től 12:00-ig.

Gyermekjóga

kids2.jpg

A mai gyerekek életmódja nagymértékben mozgásszegény. Sok olyan gyerekkel találkozunk, akiknek a magatartása, figyelme, mozgása, érzelmi megnyilvánulása, önbizalma és önértékelése gyenge. Idegrendszeri éretlenség is gyakran megfigyelhető ezeknek az okoknak a hátterében. A jógaórákon olyan gyakorlatokat végeztetünk a gyermekekkel, amelyek játékos módon, természetesen fejlesztik ezeket a területeket. A gyermekjóga a testen kívül a szellemre és a lélekre is pozitívan hat. 

 

A gyermekjóga órák középpontjában a mozgás áll, ugyanakkor minden pillanatát átszövi a játékosság és a mese. Minden gyermekjóga foglalkozás komplex mozgásfejlesztés, ami nagyban hozzájárul az egészséges idegrendszer kialakulásához, a figyelem és a koncentráció fejlesztéséhez, ami által a tanulási képességek is fejlődnek. 

A rendszeresen jógázó gyerek kiegyensúlyozott, könnyebben barátkozik, nyitott az új dolgok iránt, önbizalommal teli, kialakul a testtudata, fejlődik az idegrendszere, finomodik a koordinációja, tisztulnak az érzékszervei, enyhülnek a szorongásai. 

SuLi jóga Renivel 9-13 éves gyerekeknek minden kedden 16:00-tól 16:45-ig.

Girl Power tini jóga Renivel 14-18 éveseknek minden kedden 17:00-tól 18:00-ig.

bottom of page